Solceller på tag

Solceller på tag og solcelletage

Indholdsfortegnelse

  De fleste boligejere vælger solceller på taget eller de nye moderne integrerede solcelletag, som dog er noget mere bekostelige.

  Tager vi udgangspunkt i de klassiske solceller, som bliver monteret ovenpå det nuværende tag, så er der flere punkter at være opmærksom på.

  Er der plads nok på taget? Jo større elforbrug, du vil have dækket, jo større anlæg. Et typisk solcelleanlæg til enfamiliehuse er på 6 KW, og det fylder mellem 15 og 40 m2

  • Kan taget bære den ekstra belastning? Et solcelleanlæg vejer typisk omkring 12 - 15 kilo pr. kvadratmeter, hvilket kan få den samlede vægt op på 500 kilo. Er den nuværende tagkonstruktion ikke stærk nok, kan den muligvis understøttes, ellers kan anlægget stå på et stativ på jorden.
  • Hvilken retning peger dit tag? Peger dit tag mod syd, får du maksimal ydelse. Er dit elforbrug større hen på eftermiddagen og aftenen, kan du med fordel vende det mere mod vest end mod syd.
  • Den optimale hældning på taget er mellem 30 og 60 grader.

  Solceller på tag pris

  Hvad koster solceller på taget? Det er et godt spørgsmål, som bestemt ikke er uvæsentligt, men heldigvis er priser på solceller ikke så høje, som de fleste husejere forventer. Se eksempler på solpaneler priser herunder:

  Pris på solceller på eksisterende tag: Skal solcellerne monteres på det eksisterende tag, skal du regne med en pris fra cirka 50.000 kr. inkl. montage.

  Solcelletage

  Står du overfor at skulle have udskiftet dit tag, kan du overveje et såkaldt solcelletag, hvor cellerne er integrerede i selve tagbelægningen. Udover at taget har den funktion, som alle andre tagmaterialer har, vil dit nye tag også kunne levere strøm.

  Solcelletag pris

  Prisen på et solcelletag på 160 kvadratmeter inkl. montering er cirka 400.000 kr. Til forskel fra et almindeligt tag er investeringen dog tjent hjem inden for relativt få år. Prismæssigt ligger solcelletage på niveau med andre sammenlignelige tagmaterialer.

  I nedenstående video kan du se, hvordan solcelleanlæg montering på tegltag udføres:

  Kan man få solcelletag i Danmark?

  Det kan man bestemt! Her på siden kan du uden besvær få 3 tilbud fra de bedste leverandører og med hurtig levering - klik her.

  Hvordan ser et solcelletag ud?

  Tagpladerne har visuelt det samme udtryk som et skifertag, blot lavet af hærdet glas med indbyggede solceller.

  Hvad nu hvis jeg vil have solceller ovenpå mit tag?

  Så er det det, du skal have! Hvis dit tag er nyt eller nyere, er der ingen grund til at udskifte selve taget. Solpanelerne monteres blot relativt diskret ovenpå dit eksisterende tag.

  Hvad koster solceller på tag?

  Solceller på taget koster fra cirka 50.000 kr. inkl. montering.

  Scroll til toppen