Solceller

Komplet guide til køb af bedste solceller i 2023: Solpaneler og solcelleanlæg

Energipriserne er eksploderede -  som følge heraf er solenergi blevet super populært.

Ønsker du at spare penge på energiregningen, blive mere energiuafhængig og samtidig beskytte miljøet, så investér i solceller! Solceller på tag eller på jorden producerer elektricitet direkte fra solens lys, og her finder du tilbud på de bedste solcelleanlæg med batteri eller uden.

Få gratis tilbud på solenergi til din bolig

Indholdsfortegnelse

   Spar 1000-vis af kroner på elregningen ved at skifte over til solceller

  I nedenstående guide kommer vi omkring alt fra solceller pris til bedste solcelleanlæg med batteri samt 5 gode råd, du SKAL vide, inden du køber. Derudover viser vi naturligvis også, hvor du kan finde gode og billige solceller på tilbud inklusiv montering.

  Solceller priser

  Det helt store og vigtige spørgsmål er naturligvis, hvad koster solceller? Solceller priser ligger fra cirka 50.000 - 150.000 kr. inkl. montering og installation (solceller pris pr. m² er cirka 1500 kr.), hvilket jo er en forholdsvis pæn investering, som dog tjener sig indenfor relativt få år.

  Solcelleanlæg priser afhænger naturligvis af flere faktorer såsom:

  • Anlæggets størrelse
  • Anlæggets kvalitet
  • Montering på tag eller stativ
  • Med eller uden batteri

  Se nedenstående priseksempler på solcelleanlæg:

  • 3 kW solcelleanlæg koster fra cirka 50.000 kr. - anlægget producerer cirka 3000 - 3200 kWh om året
  • 4 kW solcelleanlæg koster fra cirka 60.000 kr. - anlægget producerer cirka 4000 - 4200 kWh om året
  • 6 kW solcelleanlæg koster fra cirka 80.000 kr. - anlægget producerer cirka 6000 - 6200 kWh om året
  • 8 kW solcelleanlæg koster fra cirka 100.000 kr. - anlægget producerer cirka 8000 - 8200 kWh om året

  Alle overstående solpanel priser er inkl. montering, tilslutning og moms, men eksklusiv batteri, som koster fra cirka 39.995 kr.

  Det kan altid anbefales, at du indhenter 3 - 4 tilbud (klik her og indhent tilbud GRATIS og uforpligtende) fra forskellige installatører for at få de billigste solpaneler priser. Dog er det vigtigt ikke udelukkende at fokusere på prisen, da pris og kvalitet oftest hænger uløseligt sammen.

  At betale en billig pris på et solcelleanlæg, som går i stykker i tide og utide, og som måske skal skiftes ud igen efter en kortere årrække, er der ikke meget sparet ved.

  Forbrug kWh
  Anbefalet kW
  Pris på solceller
  Areal
  1.000-2.500  1 - 2
   25.000 - 40.000 kr.  6 - 15 m2
  2.500-5.000
   2 - 4
   40.000 - 60.000 kr.  15 - 25 m2
  5.000-7.000  4 - 6
   60.000 - 80.000 kr.  25 - 35 m2
   7.000+  6 - 12
   100.000 - 150.000+ kr.  35 - 90+ m2

  Herunder ser du dagens el-priser - så er du nok klar til solceller!

  Solceller fakta

  Til forskel fra solvarme og solfangere, der bruges til at opvarme brugsvand og radiatorvand, handler solcelleanlæg om at producere strøm!

  Et solcelleanlæg producerer jævnstrøm ved hjælp af sollys. Anlægget består af et antal solcellemoduler, der er koblet sammen og forbundet med en inverter via et elkabel. Solceller producerer mest strøm om sommeren samt midt på dagen.

  Jo mere solcellestrøm du kan bruge, i det øjeblik dit anlæg producerer den, jo mere får du ud af dine solceller. Har du ikke mulighed for at bruge strømmen i dagtimerne, kan du tilkøbe et batteri, hvor du kan lagre noget af strømmen. Mere herom senere i guiden.

  Leverandører af solceller yder typisk 25 års effektgaranti på cellerne, men du kan godt regne med, at de holder 30 - 40 år. Inverteren ( omdanner jævnstrøm til vekselstrøm) derimod holder normalt kun ca. 10 år., og den koster mellem 15 - 17.000 kr. at få udskiftet.

  solceller og strøm

  Når det kommer til solceller afregning i 2023, finder der 2 afregningsgrupper, du kan vælge at benytte. Afregningsgruppe 2 og afregningsgruppe 3.

  • Afregningsgruppe 2 kaldes også for timebaseret nettoafregning. Overskydende el, der ikke kan bruges inden for den time, hvor den er produceret, skal sælges til en produktionselhandler.
  • Afregningsgruppe 3 kaldes også øjebliksafregnet. Øjebliksafregnet betyder, at al el som du ikke selv kan benytte samtidigt med, at den produceres, skal sælges til elnettet gennem en produktionselhandler.

  5 gode råd inden køb af solcelleanlæg

  Der er flere ting, du bør undersøge, inden du køber et solcelleanlæg. Nedenfor har vi listet nogle af de vigtigste.

  • Du får klart mest ud af dine solceller, hvis du kan bruge strømmen, når den produceres. Solceller producerer mest strøm midt på dagen, hvorfor du gerne skal kunne brug den på det tidspunkt.
  • Lad en solcelle-installatør undersøge om dit hus er egnet til solceller.
  • Et solcelleanlæg er ikke en lille investering, så derfor ønsker du naturligvis de bedste solceller. Det kan være svært for menigmand at finde det bedste solcelleanlæg, så derfor bør du vælge en leverandør og et produkt, du har tiltro til. En god ide er oftest at vælge en erfaren installatør, der har været på markedet i mange år.
  • Kontakt kommunen for at sikre dig for at forhøre dig om lokalplaner, fredninger og eventuelle servitutter i forhold til, hvor du må placere solcellerne.
  • Indhent altid 3 - 4 tilbud hos forskellige montører. Klik her og indhent gratis.
  Play Video

  Installationen og montering af solceller

  • Installatøren monterer solcellemodulerne på skinner på taget eller på et stativ på jorden.
  • Installatøren placerer inverteren på et køligt, velventileret og støvfrit sted ikke for langt fra solcellemodulerne.
  • Installatøren udskifter din elmåler, hvis den er af ældre dato. Det er netselskabet, der afgør, hvilken type elmåler du skal have, og det afhænger af afregningsgruppe og netselskab. I visse tilfælde kan der komme et årligt gebyr til netselskabet.
  • Til slut skal anlægget tilsluttes elnettet.

  Efter installationen af solcelleanlægget

  • Kontroller gerne selv om anlægget er installeret korrekt. Du kan måske ikke kontrollere det tekniske, men kig efter løse ledninger, om tagets spær har taget skade osv.
  • Orienter dit forsikringsselskab så anlægget kan blive anmeldt og dermed blive korrekt forsikret.
  • Hvis du sælger el til nettet for over 7.000 kr. årligt, skal din elproduktion meldes til SKAT.

  Solceller på tag og solcelletage

  De fleste boligejere vælger solceller på taget eller de nye moderne integrerede solcelletag, som dog er noget mere bekostelige.

  Tager vi udgangspunkt i de klassiske solceller, som bliver monteret ovenpå det nuværende tag, så er der flere punkter at være opmærksom på.

  Er der plads nok på taget? Jo større elforbrug, du vil have dækket, jo større anlæg. Et typisk solcelleanlæg til enfamiliehuse er på 6 KW, og det fylder mellem 15 og 40 m2

  • Kan taget bære den ekstra belastning? Et solcelleanlæg vejer typisk omkring 12 - 15 kilo pr. kvadratmeter, hvilket kan få den samlede vægt op på 500 kilo. Er den nuværende tagkonstruktion ikke stærk nok, kan den muligvis understøttes, ellers kan anlægget stå på et stativ på jorden.
  • Hvilken retning peger dit tag? Peger dit tag mod syd, får du maksimal ydelse. Er dit elforbrug større hen på eftermiddagen og aftenen, kan du med fordel vende det mere mod vest end mod syd.
  • Den optimale hældning på taget er mellem 30 og 60 grader.

  Solceller på tag pris

  Hvad koster solceller på taget? Det er et godt spørgsmål, som bestemt ikke er uvæsentligt, men heldigvis er priser på solceller ikke så høje, som de fleste husejere forventer. Se eksempler på solpaneler priser herunder:

  Pris på solceller på eksisterende tag: Skal solcellerne monteres på det eksisterende tag, skal du regne med en pris fra cirka 50.000 kr. inkl. montage.

  I nedenstående video kan du se, hvordan solcelleanlæg montering på tegltag udføres:

  Play Video

  Solcelletage

  Står du overfor at skulle have udskiftet dit tag, kan du overveje et såkaldt solcelletag, hvor cellerne er integrerede i selve tagbelægningen. Udover at taget har den funktion, som alle andre tagmaterialer har, vil dit nye tag også kunne levere strøm.

  Solcelletag pris

  Prisen på et solcelletag på 160 kvadratmeter inkl. montering er cirka 400.000 kr. Til forskel fra et almindeligt tag er investeringen dog tjent hjem inden for relativt få år. Prismæssigt ligger solcelletage på niveau med andre sammenlignelige tagmaterialer.

  I nedenstående video ser du, hvordan et solcelletag fungerer:

  Play Video
  Solceller på jorden
  Et alternativ til montering på taget er solceller på jorden. Fordelen er nem rengøring!

  Bedste solcelleanlæg med batteri

  Det kan være en rigtig god investering købe et solcelleanlæg med batterier (hybrid solcelleanlæg). Ved at tilkøbe en batteripakke kan du lagre noget af den strøm, du producerer fremfor at sælge strømmen tilbage til elnettet.

  Hvor meget strøm du kan lagre på et batteri til solceller, kommer meget an på størrelsen af batteriet. Den typiske størrelse på solcellebatterier er cirka 5 - 6 kWh, som f.eks. svarer til 5 - 6 gange vask med vaskemaskinen eller at have køleskabet tændt i 10 - 12 dage.

  Er du ikke hjemme i løbet af dagen til at bruge den al den producerede strøm, vil batteriet altså automatisk lagre noget af det. Ønsker du at kunne lagre mere, er det muligt at tilkøbe et ekstra batteri til dit solcelleanlæg. Det kan blandt andet være relevant for ejere af elbiler og øvrigt elektronik, der kræver megen strøm.

  Solceller med batteri pris

  Solceller med batteri priser inkl. montering afhænger af størrelsen på batteriet. Det vil sige, at der er forskel på, om du ønsker et solcelleanlæg med batterier på 4 eller 5 kWh batteri, eller om du ønsker 6, 8 eller 10 kWh batteripakke inkluderet.

  Eksempler på hybrid solcelleanlæg pris:

  Nedenfor har vi listet en række priseksempler på bedste solcelleanlæg med batterier og inklusiv montage:

  • 3 kW lille solcelleanlæg med batteri koster fra cirka 90.000 - 100.000 kr.
  • 4 kW solcelleanlæg med batteri koster fra cirka 100.000 - 120.000 kr.
  • 6 kW solcelleanlæg med batteri koster fra cirka 120.000 - 150.000 kr.
  • 8 kW solcelleanlæg med batteri koster fra cirka 140.000 - 170.000 kr.

  Batteri til solceller pris udgør cirka 40.000 kr. af den samlede pris, afhængig af størrelsen på batteriet. Husk, at det er også muligt at købe batteri til eksisterende solceller, hvis du gerne vil opgradere, så du kan lagre mere strøm.

  Få 3 gratis tilbud på solpaneler med solcellebatterier

  Husk at du her på siden gratis og uforpligtende kan indhente solceller med batteri tilbud fra 3 - 4 forskellige montører. Flere af de forhandlere, som du gratis og uforpligtende kan indhente tilbud fra her på siden, forhandler også solcelleanlæg med batteri bedst i test. Derudover er tilbuddet altid inklusiv montering af solceller på tag, moms og øvrige udgifter.

  Hvordan virker et batteri-solcelleanlæg?

  Play Video

  Fordele ved solceller

  • Solceller hverken forurener, støjer og har ingen bevægelige dele.
  • Bidrager til den grønne omstilling, hvor vi skal bruge 100 % vedvarende energi i 2050.
  • Solceller er oftest et mere klimavenligt alternativ i forhold til andre energikilder, og de bidrager dermed til den grønne omstilling, hvor vi i 2050 skal bruge 100 % vedvarende energi. Læs mere om regeringens klimamål.
  • Vælger du et solcelleanlæg, der passer til dit forbrug, og som er god til at udnytte strømmen, når den bliver produceret, er anlægget en ganske god forretning.
  • Solceller er en god investering, da investeringen i et solcelleanlæg er tjent hjem på under 10 år. Med en levetid på cirka 30 - 40 år vil et solcelleanlæg altså tjene sig selv hjem flere gange.
  • Moderne solceller kan integreres i enten facaden eller i selve husets tag, så arkitekturen og det æstetiske bevares.
  • Når først solcellerne er montereret, kræver de stort set ingen vedligeholdelse udover at efterse og rengøre dem med jævne mellemrum.
  • Vælger du et solcelleanlæg med tilhørende batteri (hybrid solcelleanlæg), vil du opnå yderligere besparelser på din elregningen.

  Ulemper ved solceller

  • Det kan være en tidskrævende proces at sætte sig ind i regler og procedurer omkring solcelleanlæg. Dog kan du få hjælp at solcelle-montøren til eventuelle spørgsmål eller udfyldelse af dokumenter til kommunen.
  • Et solcelleanlæg producerer mest strøm i dagtimerne, og for optimal udnyttelse, skal strømmen gerne bruges, efterhånden som den produceres. Er du ikke hjemme til at bruge strømmen, bør du koble et batteri til anlægget, som kan lagre den ubrugte strøm.
  • Der kan være refleksion fra visse typer solceller, som kan genere eventuelle naboer. Dog er flere af de moderne solpaneler belagt med en slags film, så du undgår refleksionen.
  • Solcelleanlæg har en forholdsvis høj anskaffelsespris, og til trods for en tilbagebetalingstid på typisk under 10 år, bør du vælge et anlæg, der passer til dine behov. Lad en dygtig installatør bistå med råd og vejledning, så du får monteret de helt rette solceller.
  • For optimal produktion af strøm må solcellerne ikke få skygge i løbet af dagen. Det vil sige, at der må ikke være hverken træer, bygninger, antenner o.l., der skygger for anlægget.
  • Montering af solceller kan i visse tilfælde vise sig at være en udfordring med hensyn til fastgørelse samt bæreevnen på især ældre tage.

  Rengøring af solceller

  Det er en god ide jævnligt at rengøre dine solceller, da snavsede solceller producerer mindre strøm. Er solcellerne dækket med pollen, støv og snavs, vil solens stråler have sværere ved at trænge igennem, og der går således energi tabt.

  Normalt vil en god gang regn sørge for at holde solpanelerne rene og pæne, men det kan af og til blive nødvendigt at finde rengøringsmidlerne frem. Nedenfor viser vi fremgangsmåden for rengøring af solcelleanlæg.

  • Brug kun vand - og hvis ikke det er nok, så bland rengøringsmidler i som er lavet specielt til solceller. Almindelige rengøringsmidler vil potentielt skade solcellerne, og garantien vil således bortfalde.
  • Brug gerne regnvand, forbehandlet eller blødgjort vand, som ikke indeholder kalk. Postevand kan indeholde store mængder kalk, som vil sætte kalkaflejringer på solpanelerne og dermed forringe ydeevnen.
  • Aldrig hæld iskoldt vand på solcellerne, hvis der er meget varme udenfor. Det kolde vand og de varme solceller kan give spændinger og i værste fald få glasset til at slå revner.
  • Benyt en blød svamp eller klud til at rengøre med. Køb eventuelt en teleskopstang hvis du har svært ved at nå.
  • Benyt aldrig en højtryksrenser, ståluld, glasskraber eller øvrige skarpe genstande, da de potentielt kan skade solcellerne.
  • Det sidste, men et af de vigtigste råd: Gå aldrig på solcellerne!

  Hvornår bør du rengøre solcellerne?

  • Rengøring bør foregå om morgenen eller om aftenen, når anlægget er i skygge, eller når det er gråvejr.
  • Du bør aldrig rengøre solpanelerne i solskin, da de kan være meget varme, og de kan derfor blive ødelagte.

  Sne på solcellerne skal væk

  Er solcellerne dækket med sne, vil de ikke kunne producere strøm! Oftest vil sneen selv glide ned på grund af hældningen, men du kan sagten være udsat for, at det bliver liggende.

  Sådan fjerner du sne fra solceller:

   Børst sneen forsigtigt ned med en almindelig kost

  • Solpaneler er hårdføre, så de kan godt holde til, at du stille og roligt kører en kost nedover dem.

  Sådan fjerner du ikke sne fra solceller:

  • Aldrig overhæld solcellerne med meget varmt vand for at smelte sneen
  • Solceller er blandt andet lavet af glas, som kan sprække, når det er koldt og bliver opvarmet for hurtigt.

  Rengøring af solceller pris: Ønsker du ikke selv at stå for rengøringen af dit solcelleanlæg, kan du overlade det til professionelle. Prisen for rengøring af solpaneler ligger typisk mellem 400 - 500 kr., eller 20 - 25 kr. per panel.

  Spørgsmål og svar om solceller og solfangere

  Hvor stort et solcelleanlæg skal jeg købe?

  Størrelsen på solcelleanlægget kommer helt an på dit forbrug. Bliver anlægget for stort, kommer du til at eksportere for meget af strømmen, og bliver det for lille, vil det producere for lidt. Det bedste råd er at spørge en erfaren installatør til råds, som vil kunne lave en udregning til dig.

  Hvad koster et solcelleanlæg?

  Et solcelleanlæg koster mellem 50.000 - 150.000 kr. inkl. installation. Få at få den billigste pris på solcelleanlæg bør du altid indhente flere tilbud, hvilket du kan gøre gratis her på siden.

  Hvad er solceller?

  Solceller eller solcellepaneler omsætter solens stråler direkte til elektricitet ved hjælp af en såkaldt fotoelektrisk effekt.

  Producerer solceller kun strøm i sollys?

  Nej, solceller producerer ikke kun strøm, når solen skinner. Så længe der er dagslys, vil solcellerne producere strøm - også selvom der er skyer på himlen. Dog producerer de naturligvis ikke lige så meget strøm, som hvis solen skinnede fra en skyfri himmel.

  Kan en varmepumpe køre på solenergi?

  Ja, en varmepumpe kan sagtens køre på solenergi, og rent faktisk er varmepumper og solceller et perfekt match! De to miljøvenlige energikilder kombineret vil sikre dit behov for såvel varme som varmt vand.

  Hvor mange solceller skal jeg bruge?

  Antallet af solceller, kommer an på størrelsen på dit forbrug. Til et enfamiliehus vil et 6KW anlæg typisk passe fint.

  Hvordan placerer vi bedst vores nye solcelleanlæg?

  Bedste placering af et nyt solcelleanlæg vil være en skyggefri placering mod syd.

  Kan vores tag bære et solcelleanlæg?

  Det er kun en installatør, der kan svare på, om din tagkonstruktion kan bære et solcelleanlæg. Hvis ikke det kan bære, er det dog også muligt at montere anlægget på facaden eller på stativer på jorden.

  Hvor meget vejer solceller?

  Solceller vejer omkring 12 - 15 kilo pr. m2.

  Hvad er solceller lavet af?

  Solceller er lavet af krystallin, glas og aluminium.

  Forurener solceller?

  Nej, solceller er en forureningsfri og klimavenlig energikilde.

  Er solvarme og solceller det samme?

  Nej, solceller og solvarme er to forskellige ting. Et solvarmeanlæg producerer varmt vand, hvor solceller producerer elektricitet.

  Kan jeg købe solceller til sommerhuse og kolonihavehuse?

  Ja, du kan få installeret et solcelleanlæg i enten dit sommerhus eller dit kolonihavehus.

  Solceller til campingvogn, autocamper og båd?

  Ja, der findes flere typer mobile solcelleanlæg, som blot skal tilsluttes et 12v batteri eller 230v (ved tilkøb af inverter).

  Kan jeg kombinere solenergi og jordvarme?

  Ja, kombinationen af solenergi og jordvarme er yderst ideel.

  Kan man få tilskud til solceller?

  Nej, man kan ikke få tilskud til solceller.

  Håndværkerfradrag på solceller?

  Nej, der er ikke længere håndværkerfradrag på solceller. Ordningen blev afskaffet den 1. april 2022. Læs mere på SKAT.dk.

  Hvad koster et batteri til solceller?

  Prisen for et batteri til solceller er cirka 40.000 kr., men den afhænger af størrelsen på batteriet.

  Kan solceller betale sig i 2023

  Ja, solceller kan i den grad betale i sig 2022, 2023, 2024 osv. Solenergi er og vil på sigt være en af de vigtigste energikilder, da solen producerer enorme mængder energi, som vi bliver bedre og bedre til at udnytte.

  Hvad koster solceller pr. m2?

  Solceller pr. m2 koster cirka 1.500 kr.

  Kan man få solcelletag i Danmark?

  Det kan man bestemt! Her på siden kan du uden besvær få 3 tilbud fra de bedste leverandører og med hurtig levering - klik her.

  Hvordan ser et solcelletag ud?

  Tagpladerne har visuelt det samme udtryk som et skifertag, blot lavet af hærdet glas med indbyggede solceller.

  Hvad nu hvis jeg vil have solceller ovenpå mit tag?

  Så er det det, du skal have! Hvis dit tag er nyt eller nyere, er der ingen grund til at udskifte selve taget. Solpanelerne monteres blot relativt diskret ovenpå dit eksisterende tag.

  Hvad koster solceller på tag?

  Solceller på taget koster fra cirka 50.000 kr. inkl. montering.

  Hvad koster solceller med batteri?

  Solceller med batteri koster fra 90.000 til 170.000 kr. inkl. montering.

  Hvad koster et batteri til solceller?

  Prisen for et batteri til solceller er cirka 40.000 kr., men den afhænger af størrelsen på batteriet.

  Solceller med batteri og varmepumpe?

  Ja, kombinationen af solceller med batteri og varmepumpe er meget ideel. Solcellebatteriet kan levere strøm til varmepumpen, som herefter kan producere varmt brugsvand.

  Solceller for nørder

  Solceller er en type elektrisk generator, der omdanner lysenergi til elektrisk energi. De er lavet af materialer, der er i stand til at absorbere solens lys og omdanne det til elektroner, der kan flytte sig gennem et elektrisk kredsløb.

  Når solens lys rammer solcellen, exciteres elektronerne i solcellens materiale, og dette skaber et elektrisk felt. Elektronerne begynder derefter at flytte sig gennem solcellen, og dette skaber en strøm af elektroner, der kan bruges til at levere elektrisk energi til en belastning, f.eks. en lampe eller en radio.

  Solceller er et bæredygtigt alternativ til fossil energi, da de ikke producerer nogen form for forurening under deres drift. De er også en fornyelig energikilde, da solen fortsat vil fortsætte med at sende lys til jorden i mange årtier fremover.

  Levetiden for solceller

  Solceller er typisk designet til at have en meget lang levetid og kan fungere i mange årtier uden at miste for meget af deres effektivitet. De fleste solcellepaneler er garanteret at levere mindst 80% af deres oprindelige ydelse efter 25 år, selv om mange paneler kan forventes at vare længere end dette.

  Der er dog nogle faktorer, der kan påvirke levetiden for solcellepaneler, herunder vejrforhold, installation og vedligeholdelse. Det er derfor vigtigt at vælge kvalitetspaneler og sørge for at holde dem vedligeholdt for at sikre en så lang levetid som muligt.

  Hvis du tager godt vare på dine solcellepaneler og holder dem vedligeholdt, kan du forvente, at de vil levere ren, fornyelig energi til dit hjem i mange år fremover.

  Kemi og miljø

  Solcellepaneler er lavet af en række forskellige materialer, deriblandt metaller og halvledere. Halvledere er materialer, der har en elektrisk ledningsevne, der ligger mellem den ledningsevne, vi finder i metaller, og den manglende ledningsevne, vi finder i isolerende materialer.

  De fleste solcellepaneler er lavet af halvledere, der er fremstillet af silicium. Silicium er et af de mest almindeligt forekommende elementer på jorden og findes i sand, kvarts og andre mineralråstoffer.

  Der er også andre materialer, der kan bruges i solcellepaneler, f.eks. kadmiumtellurid (CdTe), kobberindiumgalliumselenid (CIGS) og amorft silicium. Disse materialer er også kemiske forbindelser, der består af forskellige elementer, der er bundet sammen på en bestemt måde.

  I de fleste tilfælde er solcellepaneler sikre og miljøvenlige at bruge, da de ikke producerer forurening eller udleder skadelige stoffer under deres drift. Der kan dog være visse kemiske stoffer, der anvendes i produktionen af solcellepaneler, der kan være skadelige, hvis de håndteres på en uhensigtsmæssig måde. Det er derfor vigtigt at følge de retningslinjer og forholdsregler, der er anbefalet af producenterne, når du arbejder med solcellepaneler.

  Scroll to Top